Charity shops - to nej v UK.

     Jednou z několika věcí, které jsem si na Skotsku velmi (a to hodně-verymuch-moc) oblíbila, jsou charity shops. V Čechách jsou to klasický předražený sekáče, akorát tady to má malý roztomilý háček. CHARITU. Zrovna včera jsem nakupovala v charity shopu v Banchory, který patří pod Cancer Research UK a zisk z obchodu jde právě sem. Každý takový obchod patří pod nějakou charitu, ze kterého by měl jít snad veškerý zisk právě do takových společností. Což je fajn. A víte, co je ještě víc fajn? Pokud hledáte a víte, kam jít, seženete tam cokoli. Úplně COKOLI! ájem not kidding. Takže proč ne? Nákupem přispějete na dobrou věc a pro sebe si odnesete pár hadrů, knih a možná i nábytku. 

    Nechci tvrdit, že bych měla nějaký extra štýl a vkus, ale mám ráda retro a vintage oblečení a charity shopy jsou vždy tou nejlepčejší volbou. Pár super kousků jsem tam už sehnala a nejdražší mě stál možná £6. takže hahaha, volové. já si tu halenku z vintage shopu za £30 stejně nekoupím




Můj poslední úlovek. Halenka stála £5 a mám z ní neskutečnou radost.

___________________________________________




Tento žlutý bejby svetřík s nejbožejším límečkem je můj život. 
Ulovila jsem ho asi jen za £4.50 a koupila bych si klidně dalších 10.

___________________________________________




Obyč pletená svetrová klasika nesmí chybět. £6

___________________________________________



Mým největším vítězstvím je ale tahle ryflová sukně. Má kapsy. Má vysoký pas. Sedí mi oukej. A jestli mi sukně a nebo ryfle sedí oukej, jsem spoko. Ryflovou sukni jsem nemohla sehnat opravdu dlouho a letos jsem po ní vážně toužila.Mým největším nepřítelem je má postava - nahoře jsem prťavá (XS, S) a spodek se zadkem mám velikosti M. 
Paradoxně jsem sukni sehnala právě v charity shopu. £5, bejby.

___________________________________________


    Jojo, oblečení je fajn. Ale další bombou jsou knihy. A nemyslím tím žádné bullshit romány, příručky a encyklopedie o ničem, i když si jsem jistá, že bych je tam na 100% našla. Vůbec není problém sehnat i momentálně populární romány. Lidé je prostě dočtou a hodí je do charity shopu. Nám to ale nevadí a všechny hrdiny, kteří se dobrovolně zbavují knih, milujeme. A to hodně moc and very much. Co jsem si tak všimla, tak všechny knihy se prodávají maximálně za £1. takže, pfffFFffFFf. vole, neber to a kup to. Jestli vám nevadí starší vydání, polámaná a ohnutá vazba a poplivaný stránky, tak je to jedna ze super možností, jak si pořídit knihu, když jste vášnivý čtenář a nemáte tisíce na nová vydání. 

    Možností, kde nakoupit a zboží v obchodech celkově je nespočet. Samozřejmě nejde jen o to, že seženete spoustu věcí za směšný peníz. Nikdy jsem nebyla extra šetřivá a v některých případech si potrpím i na dražší a kvalitnější zboží a vůbec. Ale jestli mám tu možnost zapojit se do celkového recyklování oblečení, knih, nábytku a jiných potřeb do domácnotsí, a pomoct tak alespoň nějak tomu našemu vesmíru, proč ne. A malou třeštničkou na dortu je fakt, že tím navíc pomůžete lidem v nouzi a karmu máte vylepšenou do konce roka. 

    Buďme co nejvíc zero-waste, lidi. Chovejte se ke svému oblečení, a vůbec k věcem, co vlastníte doma, slušně a neutrácejte za hlouposti. Jo, já o tobě vím! A opravdu nepotřebuješ roušku od Gucciho.

Komentáře

  1. Lovu oblečení teda moc neholduji, ale pro ty knihy bych hned zašla! Za libru? :O To ani v nejmenším antikvariátu v Česku neseženeš.

    OdpovědětVymazat
  2. To je skvělé, že to mají uděláno tak, že penízky jdou na charitu. Líbí se mi ten svetr, klasické svetry prostě miluji. Do sekáčů občas nakouknu, ale málokdy si něco vyberu...

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, to mají vymyšlený skvělý systém! To se mi líbí! Dnes se akorát chystám na třídění oblečení po stěhování, co už nepotřebuji dávám taky na charitu.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné kousky ♥ uprimne, charity shops na uk tez hodne miluji a moc se mi libi, ze tyto veci najdou svoje nove domovy diky prodeji. Libi se mi treba i koncept ktery ma Pret A Manger - co ten den neprodaji, dava charity veskere neprodane jidlo lidem, kteri je potrebuji, a to nejen homeless :(

    Melissa H.
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. taky to miluju "lovit" v sekáčích, takže naprosto chápu!

    OdpovědětVymazat
  6. no ták, kdy bude další článek? Nenech se odradit malou návštěvností nebo nevím, jedeme ohellno jedeme! Blogy se budují pomaličku polehoučku, neboj, píšeš zajímavě, voni na to přijdou! Fakt! Držím palce!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat